instagram logo phone

Instagram Reels voor corporate video

Je kunt er eigenlijk niet omheen. Wie Instagram Reels zegt, moet uiteraard de verwijzing maken naar hét Gen-Z platform bij uitstek: TikTok. De faam van het sociale mediaplatform is niet onomstreden, maar door de covid-19 pandemie is de populariteit van de app eigenlijk enkel maar toegenomen. En zoals dat zovaak gebeurt, triggert deze populariteit een inhaalrace bij de concurrerende sociale-mediakanalen. Daarom kwam Instagram met een vergelijkbare functie. Eén die meer controle geeft aan de “creator”.

Instagram Reels in een notendop

Creëer en upload video’s van maximum 30 seconden, met je eigen audio of een preset naar keuze – dat is wat Instagram Reels eigenlijk te bieden heeft. Reels worden vertoond in de feeds van je volgers, maar daarenboven is het ook een belangrijke ranking-tool om te verschijnen op de “explore” pagina. Instagram wil de nieuwe feature namelijk zoveel mogelijk pushen, door het gebruik ervan te belonen met meer visibiliteit. Maar welke soort branding video’s kun je het best posten via Reels? We geven een overzicht van de vier voornaamste “Instagram Reels for branding”.

1. Instagram Competitions

Wedstrijden werken nog steeds, zelfs anno 2020. Alle grote merken organiseren daarom dagelijks massaal wedstrijden op sociale media, en daarvoor hebben ze de weg naar de nieuwste Instagram-functie gevonden. En dat is niet verwonderijk, omdat reel-posts meer views genereren dan andere post-types door het huidige algoritme. Het is daarom aangeraden om mee te surfen op deze gloednieuwe golf.

2. Influencer Reels

Omdat influencers altijd als eersten nieuwe trends op sociale media omarmen, is het logisch om met hen samen te gaan werken. Merken zoals Walmart en Nike werken al nauw samen met een resum influencers die specifieke Reel-content maken. Inhoudelijk kan de video dan gaan over bepaalde product-highlights, of gewoon wat tips/trucs die handig kunnen zijn voor je doelgroep. Het doel is altijd tweevoudig: entertain & educate!

3. Teaser Videos

Door korte teaser video’s te publiceren (uiteraard maximaal 30 seconden), kun je je doelgroep warm maken voor een aankomende product-launch of andere grote aankondiging. Daarom zijn Reels een geweldige tool om buzz te creëren, aangezien het bereik op Instagram Reels momenteel enorm is. Wel is het hierbij belangrijk om consistent te blijven met de rest van de content op je feed.

4. Videos met originele audio

Met Reels kunt je je eigen audio gebruiken en deze beschikbaar stellen voor andere Instagram-gebruikers. Door bv. je eigen leuke jingle of meme-audio te posten, kun je ervoor zorgen dat andere je users die audio-content gaan hergebruiken. Het leuke is dat er altijd zal doorverwezen worden naar jouw kanaal. Met andere worden: gebruikers kunnen jouw content ontdekken op basis van de audio.

In principe zijn de mogelijkheden eindeloos, en dit was ook de insteek van Instagram Reels. Laat je creativiteit de vrije loop en “just create”. For Reel.