vastgoedvideo

De kracht van video in een competitieve vastgoedmarkt

Uit onderzoek blijkt dat wanneer mensen geconfronteerd worden met visuele informatie, het emotionele gedeelte van de hersenen informatie kan verwerken in een vijfde van de tijd t.o.v. het cognitieve gedeelte van de hersenen.

Met andere woorden: mensen “voelen” voordat ze gaan “denken”.

Aan de hand van video en muziek kunnen we onmiddellijk deze gevoelige snaar raken, en kunnen we uw doelgroep volledig doen wegdromen bij uw pand. Hierdoor verlaagt de prijsgevoeligheid bij uw potentiële kopers aanzienlijk. De prijs wordt zelfs ondergeschikt aan de “emotionele beleving”.

Een voorbeeld:

De magie van drone shots

Listings die gebruik maken van luchtbeelden verkopen tot 68% sneller dan die zonder (bron: MLS Statistics). Met behulp van drone shots kan de omvang van een perceel worden vastgelegd, alsook de volledige buitenkant van het pand. Bovendien kunnen de geografische voordelen van de locatie ten volle tentoongespreid worden (bv. de nabijheid tot het strand, scholen, winkels,…).

Video-listings verkopen tot 27% sneller dan foto-listings

Uit analyse van sales data van Century 21 is gebleken dat panden die worden gepromoot via video gemiddeld 27 procent sneller worden verkocht dan andere eigendommen.

Potentiële kopers gaan op een compleet andere manier om met video listings, in vergelijking tot traditionele foto listings. Videos zijn immers emotioneel prikkelend en worden gemakkelijker en frequenter gedeeld via sociale media.

Daarenboven kan video de click-through-rate naar de listing website verhogen met maar liefst 41 procent! (bron: Century 21)

Uit bovenstaande cijfers kunnen we concluderen dat video een bijzonder krachtig medium is. Wanneer je inspeelt op de emotionele wensen van je doelgroep, zullen de verkoopcijfers de hoogte inspringen.